How to: lange dagen overleven

Dit semester probeer ik mezelf extra te pushen om meer tijd te besteden aan school en langere dagen te maken binnen de tijd van de opdrachten. Af en toe kan hierbij mijn motivatie nog wel eens dalen bij tegenslagen of taken die erg lang duren maar daar gaan wij deze periode als groep heel fijn mee om.

Om de dagen een beetje op te breken gaan wij nu regelmatig even kort met ons allen een game spelen. Dit is ontstaan uit de teamwork activiteiten die Rik had bedacht om elkaar beter te leren kennen. Wanneer wij dit doen merk ik dat er even een reset op de dag komt waarmee je even kan ontladen en vervolgens echt weer fris terug aan je werk kan beginnen. 

Op dit moment spelen wij meestal Rocket League of Risk of Rain 2. Deze games passen heel goed in dit format omdat ze redelijk intens kunnen zijn waardoor het echt je aandacht vraagt. Ook kan je beide games heel makkelijk weer wegleggen door te zeggen "we doen even 1 of  2 potjes". Je moet er voor zorgen dat je niet iets gaat doen of spelen waar je te lang in blijft hangen want je moet wel weer makkelijk die schakel terug kunnen maken naar je werk. Rocket League werkt ook heel positief op ons teamverband. Wij kunnen in dit spel 2 tegen 2 spelen of online tegen andere mensen.


Voor mij werkt deze manier van werken gewoon heel goed omdat het er ook voor zorgt dat het 'moeten' gevoel tijdens een school opdracht wat meer wegvalt. Het hele gevoel binnen het project en van ons team wordt er sterk door verbeterd.

Oh en Rik en ik verslaan Richard en Jeroen met gemak. Het zal voor altijd 5-2 blijven.

TL;DR: Ga even lekker gamen met je project groep als je er even doorheen zit. Het is goed voor je motivatie en het teamverband.

Reacties

Populaire posts